Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

De eerste Zuidlimburgse 10 holes boerengolfbaan op het mooiste plekje en het mooiste uitzicht van Limburg.... Cottessen Geuldal.

Hoe speel je Boerengolf? ...Voetgolf?
Op de baan spelen een even aantal groepen tegen elkaar van steeds max. 5 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. Het team waarvan de bal dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. Twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haalt men de bal uit de emmer en legt hem 1 a 2 meter buiten de hole en begint weer te slaan. Zo loopt men de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden en het aantal slagen per hole ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen. Een boerengolfbaan bestaat in de regel uit 8-10 holes met een lengte van gemiddeld 100- 150 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, ‘de put’, een emmer ingegraven met een genummerde paal erbij. De put is het begin voor de volgende hole. De duur van het spel is ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Ook voetgolf  behoort tot de mogelijkheden. Typisch behorend bij bergdorp Vijlen waar  al meerdere internationale wedstrijden ( EK Bergdorpjestoernooien) gespeeld werden op het schuinste voetbalveld  van nederland. ( 10 holes). Je speelt dan zonder club


Veiligheid
Ga nooit in de dode hoek staan achter de speler. Voor de speler staan zorgt ervoor dat iedereen oogcontact heeft zodat er veilig gespeeld kan worden. De baan is ruim genoeg dat ruim 100 spelers tegelijk kunnen spelen.

De Baan
De boerengolf baan bevindt zich in een typische zuid limburgse hoogstamboomgaard, wat het geheel extra spannend maakt, de boom een onneembaar obstakel is en omdat de volgende hole soms verscholen ligt of even onzichtbaar over de heuvel heen. Schapen beweiden het terrein, waardoor het gras meestal redelijk kort is en daardoor de baan beter te bespelen. Vanzelfsprekend is het rekening houden met de aanwezigheid van de schapen, wat soms een extra handicap betekend, waardoor het spelen nog uitdagender wordt. De 10 holes hebben afstanden van 50- 120 meter.

Het weer
Bij flinke buien is het mogelijk om gebruik te maken van onze schuur, een blokhut, maar goed schoeisel evt. laarzen en een paraplu kan handig zijn. Het gras kan na regen of dauw wat nat zijn, maar niet onbegaanbaar, de afwatering in de heuvels is prima, er zijn geen modderpoelen. De begrazing wordt uitgevoerd met schapen, dus geen koeievlaaien. We hebben desgewenst regencapes.

Berg Boerengolf

Tarief

Prijzen voor groepen tot 20 personen:
Volwassenen € 6,- en kinderen t/m 10 jr € 4,- p.p. (Geldig tot einde 2015).
Voor groepen vanaf 20 personen: Volwassenen € 5,- .
De duur van het spel is ca. 2 uur.

Er zijn ook combinatieprogramma's mogelijk van boerengolf en andere activiteiten. Zoals schapendrijven met bordercollies, mergelcarving, huifkartocht, vlaaienbakken, pizza bakken ( als maaltijd), pimp m'n klomp, schilderen, wandelingen, kompastochten, boogschieten, funspelen, zuid-limburgse hillgames, GPS tochten (hike), teambuildingsgames, woodcarving, landschapswandelen onder leiding van gids of GPS, voetbalgolf, geuldalontdekset voor de jeugd, schilderen, barbeque, bier of wijnproeverij, ontbijt, lunch, buffet, koffie en vla etc. in de schuur , op het landschapsterras of blokhut.

De lokatie is bij vakwerk groepsaccommodatie Hoeve ten Bosch in Cottessen
Vijlen, Cottessen 12 - 13  Vijlen. Een Groene Hotspot locatie. Zie onze routebeschrijving.
 
Prijzen zijn à contant. Voor facturering achteraf brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.  Op al onze activiteiten zijn de volgende
voorwaarden van kracht.

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia